Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
càmera (equip fotogràfic)
Autoria
Houghton Ltd
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
metall / TÈCNIQUES DEL METALL
fusta / tallada
TÈXTILS / TÈCNIQUES DEL TEIXIT
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12130
Accessori per l'ampliadora fotogràfica elèctrica de fabricació anglesa, maletí contenidor. Es tracta d'una caixa en forma de maletí portable, el qual a l'interior hi ha diversos compartiments aqdequats a les peces, recanvis i accessoris per a una ampliadora elèctrica fotogràfica. Aquest objecte està fet amb fusta, metall i roba i un xic de paper i és específic per l'ús destinat. La roba serveix per obrir una part de la fusta on segurament hi anaven els clixés de vidre, i el paper es tracta de la impressió de l'inventari del què contenia el maletí, adherit a un dels compartiments i un full d'instruccions o pamfletari que és il·legible. Aquesta etiqueta - inventari exposa: "Accesorios de Recambio. Clichés cera Carpetas de clichés..................................................11'50 Ptas. Tubos tinta negra o violeta De 250 gramos, igual al entre-gado con el aparato..... 8 - >> De 500 gramos.......................................................15.- >> Punzones Punzón recto..........................................................3'75 >> Punzón bolita.........................................................6'25 >> Frasco corrector Tamaño corriente....................................................4' - >> Placa de celuloide 25x35 m/m. para poner debajo el cliché al escribir a mano o dibujar .. 12'50 >> Rodillos de recambio sin montura..........................................18 - >> Gasa seda con marco...............................................................15 - >> Papel especial para copias tamaño folio, el millar................................................9'50 >> tamaño comercial, el millar........................................8' - >>"