Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
càmera (equip fotogràfic)
Autoria
Houghton Ltd
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
metall
fusta / tallada
vidre / TÈCNIQUES DEL VIDRE
paper / imprès
Lloc de procedència
Arenys de Mar
Núm. de registre
12129
Accessori per l'ampliadora fotogràfica elèctrica de fabricació anglesa amb instruccions en francès. Aquest accessori està fet a fusta, metall i vidre, i segurament també plàstic. Té dues marques a la fusta fetes amb tampó i pressió i potser un xic de calor per marcar el suport. Aquestes marques que són de fabricació es poden identificar parcialment, "DL" i "Paris ---" ja que no es pot llegir bé, en un d'ells hi ha el dibuix d'una campana. És de forma quadrada i té un mecanisme per poder-se obrir i tancar fàcilment, amb unes pestanyes de subjecció. Al centre, hi ha un buit circular de la fusta per on passa la llum, a més hi podem veure el vidre i un filtre a un extrem de l'accessori. Al voltant d'aquest buit circular hi ha múltiples peces de plàstic que perimetregen aquest buit, en forma de llàgrima o gota. També va acompanyat de les instruccions en francès, impreses en paper i emmarcades amb una sanefa. Funciona com a difusor per er reserves.