Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
pintura sobre tela
Autoria
Galobar
Datació
segona meitat segle XIX
Materials i tècniques
fusta / oli (sobre tela)
pintura / pintura oliresinosa (Tècnica pictòrica)
Núm. de registre
12103
Representació d'un soldat (s'atribueix a un capità) de cos sencer. El personatge, de mitjana edat ja que se li poden visualitzar tant la barba com els cabells blancs, està ubicat de perfil i fuma el què sembla un puro prim o una cigarreta. Vesteix de gala amb botes, pantalons llargs blancs, una casaca blavosa amb 5 botons grossos al pit i tres botons grossos a la zona dels punys que alhora tenen una veta vermella. L'úniforme té un coll vermell amb dos vetes daurades paral·leles entre sí que sóna joc amb les dues xarreteres a cada espatlla. L'uniforme està subjectat per un cinturó que a més recull una arma blanca, un sabre, que li penja del costat de la cadera. Al cap, hi du un casc morrió granader, és a dir, amb visera i una pluma vermella erecte en un cos cònic del mateix blau que la casaca. El paisatge que s'interpreta és indeterminat, és a dir, un espai neutre, tot i així es pot observar una ombra a la figura.