Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
Agnes, la puntaire
escultura
Autoria
Cesar Cabanes i Badosa
Datació
1929
Materials i tècniques
argila / esculpit
Lloc de procedència
Terrassa
Núm. de registre
10088
Escultura en terracota on es representa una dona dreta recolçada en una columna, porta el vestit tradicional català, faldilla llarga, davantal, mocador al coll i ret al cap. Porta un coixí recolçat a la cadera i agafat amb la mà esquerra. Aquesta figura va ser realitzada per l'escultor Cèsar Cabanes Badosa i formava part de l'exposició dedicada a l'escultor que es va celebrar al Balneari Lloveras d'Arenys de Mar l'any 1929. L'any 2003 l'Associació d'Amics de la Puntaire per colecta popular va erigir una còpia en bronze a l'entrada d'Arenys de Mar. Cèsar Cabanes i Badosa va néixer a Arenys de Mar el 14 de febrer de 1885, però va desenvolupar la seva activitat a Terrassa com escultor i professor de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis de Terrassa. Des de l’època de formació, als inicis del Modernisme, fins a l’etapa de maduresa, en ple franquisme, la producció de Cèsar Cabanes segueix un recorregut propi, del tot personal, aliè la majoria de vegades a les modes i estils imperants.