Tornar a inici de pàgina

Museu d'Arenys de Mar

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu d'Arenys de Mar
rajola de mostra
Datació
1925-1929
Materials i tècniques
ciment / per premuda, esmalt
trepa
Núm. de registre
10164
Rajola de mostra quadrada, de motiu obert, amb un disseny vegetal de tipus goticitzant. Sobre un fons blanc es crea una flor de quatre pètals de color blau cel amb uns motius vegetals estilitzats. Dels angles de la rajola en surten unes fulles verdes i grogues de les quals en neix una fulla lanceolada groga que s'ajunta amb les altre al centre de la peça. Aquesta rajola de mostra va ser emprada pels arrimadors del Mercat Municipal d'Arenys de Mar, obra de l'arquitecte Ignasi Mas i Morell, entre els anys 1925-1929. Entre els anys 1923-1929 Mas va realitzar el Mercat Municipal d’Arenys de Mar, un espai que consta d'una nau de planta rectangular coberta a dues vessants, amb una façana de maó vist que forma un porxo d'accés de tres arcs. El nivell superior s'obre amb una gran finestral apuntat dividit verticalment amb sis pilastres. Les dobles columnes rectangulars del porxo s'enfilen cap amunt, més enllà de la teulada, coronades amb sengles pinacles. Dins el porxo trobem una decoració amb rajoles (10164) que dona un punt de color en contrast al maó de la façana. L’edifici va ser construït per l’arenyenc Francesc Solé i Miró, en “València” l’any 1925 després de l’enderroc de diversos edificis, entre ells el cinema Doré.