Tornar a inici de pàgina

Espai Cultural dels Canals d'Urgell

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Espai Cultural dels Canals d'Urgell
Caixa d’un taquímetre
Caixa d’un taquímetre
Datació
1890 - 1900
Materials i tècniques
Fusta, Metall, Roba / Sense decoracions (Bon estat de conservació. )
Lloc d'execució
Fàbrica E. Berdala i/o Amado Laguna de Rins
Núm. de registre
UDL-CC-0076
Barcelona i/o Saragossa.
Caixa quadrada amb un pany del qual no es conserva la clau, i dues tanques metàl·liques. A l’interior de la tapa hi ha parts folrades amb roba, i dues plaques: “E. Berdala - BALMES, 6 - BARCELONA” i “ Fábrica de instros. de Precision - Amado Laguna de Rins. - ZARAGOZA”. Dins la caixa hi ha un altre paper: “Aparatos topográficos y precisión - Materiales de topografia y dibujo - ENRIQUE BERDALA - Despacho y taller: Balmes, 6 Barcelona - Reparado el día 24 de Abril de 1951”. Hi ha empegades diverses peces de fusta, usades per encaixar les del taquímetre.