Tornar a inici de pàgina

Espai Cultural dels Canals d'Urgell

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Espai Cultural dels Canals d'Urgell
Telèfon (1)
Telèfon
Datació
1895
Materials i tècniques
Metall, Fusta, Plàstic (Es troba un dibuix d’un telèfon, de color groc, sobre la tapa de la caixa del telèfon, a la part frontal. )
Lloc d'execució
Estocolm (Suècia)
Fabricat per L. M. Ericsson & Co. - Trade-Mark - Stockholm i la seva data finalització d’ús a les dècades 1960-1970
Núm. de registre
UDL-CC-0021
La xarxa telefònica la va construir a finals del segle XIX la Comunitat de Regants, per a poder comunicar les diferents caselles i la Casa Canal de Mollerussa. Mai no es va connectar amb la xarxa pública de Telefónica, ni va donar servei a vivendes particulars. En el seu moment, la xarxa va ser pionera i molt avançada, però es va continuar utilitzant fins gairebé els anys 70, quan ja patia moltes deficiències.
Taula de fusta rectangular, sobre la qual està col·locat un telèfon molt semblant al marcat com a número de registre UDL-CC-0021. Té una tapa que es pot obrir, i a sobre la incripció “L. M. Ericsson & Co. - Trade-Mark - Stockholm”. En un lateral de la caixa es penja l’auricular, i un altre hi ha una maneta que fa sonar el telèfon i un altre auricular més petit. A la part superiro hi ha dos timbres, i a sobre una mena d’altaveu amb la inscripció: “MADE IN SWEDEN BY A. B. L. M. ERICSSON & Cº STOCKHOLM* PATENTED OCT.29 1895”. La caixa més gran del telèfon no es pot obrir perquè no hi ha la clau del pany.